MindMind®

Valmennus lasten ja nuorten valmentajille

Valjasta psyykkinen osaaminen valmentajuuden voimavaraksi

MindMind® valmennuksia myös muille kohderyhmille. Kysy lisää!

Psyykkinen osaaminen ja kannustava lajikulttuuri ovat tärkeä osa nykyaikaista urheiluvalmennusta. Näiden merkitys korostuu puhuttaessa kasvavista ja kehittyvistä lapsista ja nuorista.

MindMind® valmentaja on urheiluvalmentajille ja urheiluseuroille suunnattu käytännönläheinen verkkovalmennus, jonka avulla luotte seuratoimintaan uudenlaisia askelmerkkejä vuorovaikutukseen sekä urheilijoiden yksilölliseen ymmärtämiseen ja tukemiseen.

MindMind® valmennus – miksi?

Hyötyjä valmentajalle:

 • Kehität tunne- ja vuorovaikutustaitojasi ja saat uusia eväitä yksilölliseen kohtaamiseen ja motivointiin 
 • Lisäät ymmärrystäsi lasten ja nuorten aivoista, mielestä ja niiden kehityksestä
 • Kasvatat itsetuntemustasi ja modernin johtamisen taitoja sekä kirkastat arvojasi valmentajana
 • Opit vaatimaan lempeästi – löydät tasapainon vaatimusten ja kannustuksen välillä
 • Löydät uusia koko ryhmää hyödyttäviä ajattelu- ja toimintamalleja haastavien tunteiden ja tilanteiden käsittelyyn 

Hyötyjä urheiluseuralle:

 • Luotte seuraanne hyvän valmennustavan mukaista hyväksyvää ja huomioivaa valmennuskulttuuria
 • Autatte valmentajia ja nuoria kehittymään ja menestymään kannustavassa ilmapiirissä – ehkäisette drop out -ilmiötä
 • Psyykkiseen osaamiseen panostaminen on seurallenne kilpailuvaltti ja luo positiivista imagoa
 • Voitte hyödyntää MindMind®-laatustandardia markkinoinnissanne

Koska lapset ja nuoret ansaitsevat parasta mahdollista valmennusta ja kasvatusta hyvinvoivilta aikuisilta.

Millainen MindMind® valmennus on?

Valmennuksen opetuskokonaisuudet käsittelevät aivoja, mieltä ja niiden kehitystä, sisältäen kymmenen aihealuetta. Valmennuksen myötä osallistuja saa voimavaroja, ymmärrystä ja keinoja, joilla oma hyvinvointi ja ammatillinen osaaminen paranee.

MindMind® valmennus on

 • Käytännönläheinen – asioihin pureudutaan ymmärrettävästi ja selkokielisesti
 • Omiin voimavaroihin sovitettu – voit keskittyä tärkeimpiin avainteemoihin tai perehtyä osa-alueisiin syvällisesti harjoitusten ja lisämateriaalien avulla
 • Itsemyötätuntoinen – valmennus siivittää valmentajia onnistumisiin myötätuntoisella ja positiivisella otteella
 • Optimaalisen oppimisen tukena – valmennus perustuu vähitellen syventävään tekniikkaan, jonka tiedetään tukevan vahvasti oppimista, asioiden käsittelyä ja oppien siirtymistä arkeen.
Kuva: Pinja’s Photography

Valmentajasi Nina Uusitalo – neuropsykologi ja lätkämutsi

MindMind®-valmennuksen on kehittänyt neuropsykologi (PsL), kouluttaja, valmentaja ja työnohjaaja Nina Uusitalo. Nina toimii yrittäjänä Aivotaidot Oy:ssä ja on Aivotaidot-tietokirjan toinen kirjoittaja. Koulutus- ja valmennustyön ohella Nina tekee työnohjausta ja potilastyötä.

Ninan utelias ja innovatiivinen elämänasenne sekä vankka usko vuorovaikutuksen voimaan ovat toimineet kimmokkeina erilaisten mielen valmennusten kehittämiseen. Ninan oma harrastelijakoripallotausta, yhteistyö Mäkelänrinteen koripallojoukkueiden kanssa sekä omien lasten jääkiekkoharrastus ovat osaltaan luoneet vahvan kiinnostukseen urheilumaailmaan – ja psyykkisen valmennusosaamisen syventämiseen.

Ninan missiona on psykologisen osaamisen juurruttaminen yhteiskuntaan ja erityisesti lasten ja nuorten kanssa toimiviin aikuisiin.

Osallistujien kokemuksia valmennuksesta

”Onhan se niin, että kun valmentaja tunnistaa itsestään tiettyjä asioita – vaikkapa sen, minkälaisessa tilanteessa hän voi antaa parastaan – hänen on helpompi ymmärtää valmentamiensa lasten käyttäytymistä.

Lapset eivät todellakaan ole muovailuvahaa. Koulutuksesta sain motivaatiokeinoja. Osaan varmastikin entistä paremmin tunnistaa tilanteet, joissa lapset ovat vastaanottavaisia ja ne hetket, joissa eivät ole lainkaan.

Ehkä eniten yllätyin siitä, miten paljon sain koulutuksesta työkaluja itseni kehittämiseen. Lätkävalmennuksen lisäksi elämääni mahtuu perhettä, töitä, lopputyön tekemistä. Aivotaidot oli yllättävän hyvää materiaalia omaan elämääni.”

Iiro Niemi, vastuuvalmentaja (jääkiekko)

”Kiitokset antoisasta valmennuksesta! Uuden ajan valmentavampi ote kaipaa tällaisia.”

Valmentaja

”Tosi hyvä koulutus. Sain taitoja omaan tekemiseen ja ajatteluun. Lasten omaksumisen ja toiminnan ymmärtäminen paremmin.”  

Valmentaja

”MindMind®-valmennuksesta on ollut hyötyä valmentajien itsetuntemukseen ja oman valmennusfilosofian löytymiseen. Myös kehitys valmentajien osaamisessa on ollut huima. Valmentajat ymmärtävät paremmin lasten ajatus-, tunne- ja toimintaketjuja ja osaavat reagoida oikealla tavalla. Tämä näkyy harjoituksissa erityisesti pelaajien keskittymisessä. Myös pukukopissa joukkuehenki on parantunut, koska kaikilla pelaajilla on oma tärkeä rooli joukkueessa.”

Antti Nevalainen, juniorivalmennuspäällikkö (jääkiekko)

Miten MindMind® valmennus toteutuu

Oman osaamisesi tueksi

Voit ostaa MindMind® -valmennuspaektin itsellesi ja lisätä uudenlaista näkemystä valmennustoimintasi työkalupakkiin. Kokonaisuuteen kuuluu henkilökohtaista valmennusta (pääkaupunkiseudulla tai etänä), teoriaa verkkoalustalla omaan tahtiin läpikäytäväksi sekä harjoituksia. 

Seuroille

Urheiluseurat voivat ostaa valmennuksen erityiseen pakettihintaan ja nostaa samalla koko seuran psyykkisen osaamisen uudelle tasolle – yhtäaikaisesti!

Seurojen valmennus räätälöidään seuran tarpeita tukevaksi kokonaisuudeksi.

Osallistumme tarvittaessa mielellämme myös rahoituksen suunnitteluun ja hakemiseen, esimerkiksi mahdollisten tukien ja sponsorien kartoittamiseen.

Kysy lisää seurojen hinnoittelusta: nina.uusitalo (at) aivotaidot.fi

Haluatko kehittyä valmentajana ja lisätä psyykkistä osaamistasi?

Aloita MindMind® - valmennus!

Löydät meidät myös somesta (FI, IG ja LI): @aivotaidot ja #mindmind