"Ehkä eniten yllätyin siitä, miten paljon sain koulutuksesta työkaluja itseni kehittämiseen. Aivotaidot oli yllättävän hyvää materiaalia omaan elämääni.

Sitä osaa olla vähän armollisempi jopa itseään kohtaan, kun tuntee itsensä entistä paremmin"

- Iiro Niemi, vastuuvalmentaja U-11, Karhu-Kissat

Kokemuksia

Toimintamme tavoitteena on lisätä hyvinvointia, psyykkistä tasapainoisuutta ja joustavuutta sekä näiden avulla vahvistaa mahdollisuuksia onnelliseen ja menestyksekkääseen elämään.

On ilahduttavaa saada palautteita, joissa juurikin nämä asiat näyttäytyvät.

Koulutus

Nina osaa pukea monimutkaisen aiheen todella konkreettiseksi ja selkeäksi paketiksi. Käytännönläheiset vinkit ovat hyviä. Kuten Nina sanoi, pienin askelin on helpompaa tehdä muutoksia, kuin muuttaa koko elämäntapaa kerralla. Ninan koulutus toimi hyvänä herättelynä ja sai kiitoksia osallistujilta. Uskon, että jokainen osallistuja pohti koulutuksen jälkeen omia elämäntapojaan aivojensa näkökulmasta ja havainnoi, missä kohdin voisi tehdä asioita toisin. Kiitos erinomaisesta koulutuksesta!
Maiju Toivonen
Tehy ry
”Helppotajuinen maanläheinen luento. Ryhmässä hyvä fiilis ja vuorovaikutus rohkeaa ja avointa. Tykkäsin.” 

”Todella mukava, asiantunteva kouluttaja.” 

 "Jo tänään sain erään onnistumisen kokemuksen oppilaan turhautuessa tekemiseen. Mielipeilasin, käytiin läpi liskoaivojen tarpeet, rauhoitettiin tunneaivot ja sitten vasta haastettiin järkiaivoja. Paljon käytäntöön sovellettavaa, ja ajattelemisen aihetta” 

 "Osaa toimia paremmin sekä varhaiskasvattajana että persoonana. Luottaa paremmin omiin tuntemuksiin, eikä niin epäile.” 

 "Ymmärrys oppilaiden ja oman toiminnan syistä lisääntyi."

Osallistujien arvosana koulutuspäivälle 4,5/5
Aivotaidot opettajan ja kasvattajan arjessa -koulutuspäivä
Aluehallintovirasto

Työnohjaus

Nina toimi työnohjaajanani yritystoimintani akuutissa kriisivaiheessa koronakeväänä. Hänen rautainen ammattitaito, lempeys ja myötätunto kannattelivat läpi haastavien aikojen. Ninan määrätietoisuus ja kyky kuunnella sekä kohdata toi rauhaa ja selkeyttä ajanjaksoon, joka oli poikkeuksellisen kuormittava. Tapaamiset auttoivat kirkastamaan focusta oleelliseen, mikä suuntasi voimavaroja siihen, mikä oli siinä hetkessä kaikista tärkeintä. Tapaamisten myötä ajatukseni yritystoimintani sekä oman jaksamisen tasapainon kannalta oleellisista asioista kirkastui. Voin lämpimästi suositella Ninaa. Vankka ja vahva ammattitaito yhdistettynä huumoriin ja läsnäolevaan sekä myötätuntoiseen tapaan kohdata asiakkaita puhuttelee ja koskettaa syvältä.
Johanna Luttinen
Sankaritaidot Oy
Työnohjauksessa on hetki aikaa keskittyä omaan työhön ja työidentiteetin kehittämisen. Ohjaus on ollut hyvää.
Opettaja
Helsinki
Voimme valita monipuolisesti eri aihealueita eli sekä oppimiseen liittyviä että esimerkiksi mielenhyvinvointiin liittyviä. Myös organisaatioiden toimivuudesta tai toimimattomuudesta on voitu keskustella. Parasta on aina kaikki konkreettiset ohjeet, miten koulussa voisi toimintaa muuttaa tai kehittää. Toki keskustelu, yhdessä kokoontuminen ja ajatustenvaihto jo sinällään luo yhteishenkeä sekä vahvistaa yhteistä ymmärrystä asioihin. On ihanaa puhua erityisopetuksesta ihmisen kanssa eli sinun kanssasi, koska sinä tiedät asioista. On myös ihanaa oppia uusia asioita ja kehittyä.
Erityisopettaja
Vantaa
"Monipuolista näkemystä ja erityisopettajan työstä tuttua joustavaa heittäytymistä kulloiseenkin tilanteeseen."
Erityisopettaja
Helsinki

Aivotaidot-valmennus lasten ja nuorten jääkiekkovalmentajille

Omat fiilikset projektista on erittäin positiiviset. Mielestäni nykypäivänä jääkiekkovalmentajan psykologinen osaaminen on yhtä tärkeää, kuin itse lajiosaaminen. Koulutussarja oli jaettu hyvin kahteen eri osaan. Varsinkin keväällä toteutettu minä valmentajana ja sen kautta tutuksi tulleet aivojen kokonaisvaltainen käyttö, mielipeili ja säätelyn taidot ovat kehittäneet valmentajiamme entistä paremmiksi itsensä tuntijoiksi ja sitä kautta oma valmennusfilosofia on tullut selväksi. Valmentajat tunnistavat, mikä on hänelle tärkeää ja millainen valmentaja on ja millainen haluaisi olla tulevaisuudessa. 

Syksyllä valmentajien osaamista lisättiin tutustumalla lasten ja nuorten kehitykseen, oppimiseen ja valmentamiseen. Tämä osio oli valmentajille ennakkoon odotetuin ja mielestäni he saivat runsaasti oppeja lapsen kehityksestä ja oppimisesta. Tässä kohtaa keväältä tuttu mielipeili osoittautui oivaksi työkaluksi vuorovaikutukseen lasten kanssa. Viimeisellä kerralla käsitelty aihe Valmentaja – voimavara vai taakka lapsen kehitykselle oli itselleni ehkä kaikista eniten positiivisia tunteita herättävä. Huomasin seuramme valmentajissa selvän kehityksen ajattelumaailmassa, verrattuna kevään alkutilanteeseen. Minulle tuli tunne, että koulutussarja on erittäin onnistunut, jos valmentajien ajattelu/ käytös muuttuu näin paljon lyhyessä ajassa. Tällä kerralla valmentajille tutuksi tullut pelaajan vanhemman toive ”lempeän vaativasta valmennuksesta” muuttui seuran lasten urheilun sloganiksi. Viikonlopun aikana valmentajien ”lempeän vaativalla valmennuksella tavoitteisiin” on näkynyt kaikissa toiminnassa peleissä ja harjoituksissa. Tästä on hyvä jatkaa! 

 hteenvetona koulutuksesta on ollut hyötyä valmentajien itsetuntemukseen ja oman valmennusfilosofian löytymiseen. Valmentajat ovat kertoneet mielipeilin ja säätelyn taidoista, joista on apua myös työelämässä. Ryhmä on ollut myös erittäin vuorovaikutuksellinen ja he ovat tutustuneet toisiinsa erittäin hyvin. Tämä tuo taas seuratoimintaamme aivan uuden ulottuvuuden yhteistyölle eri ikäluokkien välillä. Kehitys valmentajien osaamisessa on ollut huima. Valmentajat ymmärtää paremmin lapsien ajatus, tunne, toimintaketjuja ja osaavat reagoida oikealla tavalla. Tämä näkyy harjoituksissa erityisesti pelaajien keskittymisessä. Pukukopissa joukkuehenki on parantunut, koska kaikilla pelaajilla on oma tärkeä rooli joukkueessa. Valmentajien käytös peleissä on esimerkillistä ja he käyttävät mielipeilitaitoja ja itsesäätelyn keinulautaa jo alitajuisesti. 

 malta osaltani olen saanut paljon pohdittavaa ja oppinut uutta. Jos valitsen yhden asian, mikä on muuttanut minun ajattelumaailmaa ja toimintaani, se on säätelytaidot. Mietin useita kertoja viikossa minun säätelyn keinulautaa ja tasapainoilen tyynnyttäjien ja kuormittajien välillä. Tällä on ollut hyvä vaikutus jaksamiseeni. Ja loppuun mieleeni jäänyt lausahdus: Viisaus on kykyä yhdistää järki ja tunne! 

Kiitos Nina mahtavasta koulutussarjasta ja toivottavasti saat näistä jotain, jolla myyt Aivotaitoja ja saat tehdä unelmaduuniasi! Toivottavasti ihmiset ymmärtää psykologisten taitojen merkityksen urheilussa!
Antti Nevalainen
Juniorivalmennuspäällikkö
Karhu-Kissat
Hain koulutusta valmentajana, sain työkaluja omaan elämääni. 

Kyllä minä huomasin itsessänikin muutoksia Aivotaidot-valmennuksen jälkeen. Ainakin pieniä. Suhtaudun valmennukselliseen koulutukseen avoimin mielin, mutta psykologisiin näkökulmiin tapaan asennoitua aika skeptisesti. Yllätyin, kun Aivotaidot-koulutuksessa lähdettiin liikkeelle itsetutkiskelun kautta ja pohdittiin omaa valmentaja-identiteettiä. Koulutuskokonaisuus kuitenkin sitoi kaiken yhteen. Onhan se niin, että kun valmentaja tunnistaa itsestään tiettyjä asioita – vaikkapa sen, minkälaisessa tilanteessa hän voi antaa parastaan – hänen on myös helpompi ymmärtää valmentamiensa lasten käyttäytymistä. Lapset eivät todellakaan ole muovailuvahaa. Koulutuksesta sain motivaatiokeinoja. Osaan varmastikin entistä paremmin tunnistaa tilanteet, joissa lapset ovat vastaanottavaisia ja joissa eivät lainkaan. 

Koulutuksen aikana ehti keskustella ja vaihtaa ajatuksia myös toisten joukkueiden valmentajien kanssa. Kaikkien ikäluokkien valmentajien keskuudessa olimme samaa mieltä, että motivaation kannalta lapset ovat viikonloppuisin, aamupäivästä, parhaimmillaan. Pelaajat ovat kuin uudelleen käynnistettyjä, kun treeniä edeltävät hyvät yöunet ja riittävä aamuinen tankkaus. 

Ehkä eniten yllätyin siitä, miten paljon sain koulutuksesta työkaluja itseni kehittämiseen. Lätkävalmennuksen lisäksi elämääni mahtuu perhettä, töitä, lopputyön tekemistä.Aivotaidot oli yllättävän hyvää materiaalia omaan elämääni. Alan tunnistaa jo paremmin, mikä on väsymystä, mikä yli- tai alivirittyneisyyttä. Kun päästää itsensä alivirittyneeksi, minkään tekeminen ei tunnu hyvältä. Nykyään tiedostan, että uupuneisuuden tunne ei aina olekaan väsymystä, vaan saatan olla alivirittyneisyyden tilassa. Koulutus oli hyvää herättelyä. Kai sitä osaa olla vähän armollisempi jopa itseään kohtaan, kun tuntee itsensä entistä paremmin.

Iiro Niemi

Vastuuvalmentaja U-11
Karhu-Kissat

Valmennus

"Valmennuksessa hyvää oli konkretia ja Ninan empatiakyky, ryhmän jäsenten huomioonottaminen. Aikataulutus=rauha hakea vastauksia. Työkaluja elämään."

"Oli mielenkiintoisia tehtäviä ja avoin ilmapiiri. Erityisesti kolahti se, että puhuttiin tunteista. Sitä pitäisi tehdä enemmän!"

"Ryhmätilanne avaa itselle eritavalla ajatuksia ja tunteita, joita on aiemmin käynyt läpi. Ryhmätilanne auttaa hahmottamaan mistä jotkin tunteet johtuu tai mistä jokin ajatus johtuu"

"Laittoi ajattelemaan ja asettamaan tavoitteita. Auttaa muuttamaan asennetta" 

"Hyvä pysähtyä miettimään näitä asioita, joita ei arjessa tule miettineeksi omasta näkökulmasta ja omaa elämää ajatellen."
Valmennettavien kommentteja

Kauniit ja rohkeat aivot -verkkovalmennus

”Valmennus muistutti ja antoi uusia eväitä itsetuntemukseen ja kokonaisvaltaiseen itsestä huolehtimiseen.”

 ”Huomasin jo koulutuksen kuluessa muuttaneeni ajatustapaani ajoittain. Liika jyrkkyys väheni ja mietin enemmän käyttäytymisen vaikuttimia – itseni sekä toisten.”

 ”Sain omaan päähäni selvennystä ja kriisiprosessiin tyynnytystä. Hyväksyin itseni tällaisena kuin olen ja pystyin ajattelemaan ajatuksiani objektiivisesti.”

”Koulutuksen oppeja voi käyttää hyödyksi arkipäivän tilanteissa, vinkit melko yksinkertaisia käyttää.”


Verkkovalmennuksessa  oli hyvää …


”Teorian ja harjoitusten yhteensovittaminen. Lukujärjestys.


”Helposti lähestyttävä verkkokurssi mielenkiintoisella sisällöllä 


”Koulutus oli sopivan pituinen ja laadukas. Se todella pisti ajattelemaan omaa tapaa toimia sekä muuttamaan ajatusmallejani.”


”Tieto selkeässä ja ymmärrettävässä muodossa. Harjoitukset ja niiden aikataulutus. Lempeä ote, ”pidä itsestäsi huolta”.

Kauniit ja rohkeat aivot verkkovalmennusryhmään osallistujia
Syksy 2020

Asiakkaita ja yhteistyökumppaneita