Nyt testataan psyykkistä peruskuntoa ™

Hyvä psyykkinen peruskunto mahdollistaa toimintakyvyn ja joskus jopa pelastautumisen poikkeuksellisissa tilanteissa. Psyykkinen peruskunto on fyysistä peruskuntoa vastaava kokemusten ja harjoittelun myötä rakentunut psyykkinen pohja, jonka laaja-alaiset hyödyt ovat kiistattomat.

Hyvän psyykkisen peruskunnon omaava henkilö kykenee tunnistamaan omia ajatuksia, tunteita ja toimintatapoja sekä mukauttamaan niitä joustavasti tilanteen vaatimalla tavalla. Hän pystyy tekemään suunniteltuja pitkäntähtäimen valintoja, joissa niin tunteet kuin järkikin on huomioitu. Hän löytää tapoja selvitä yllättävistä tilanteista kadottamatta itseään. Hänen kykynsä rauhoittaa sisäinen hälytysjärjestelmä ja ymmärtää tunteitaan ja ajatteluaan on riittävän hyvä menestystä tukevien ratkaisujen löytämiseen.

Psyykkinen peruskunto nousuun Aivotaidot-valmennuksessa

Ihminen toimii aina omista lähtökohdistaan: omaan taustaansa, kokemuksiinsa ja koulutukseensa pohjaten. Nämä asiat vaikuttavat jokaiselle ominaiseen tapaan havainnoida, ajatella, tuntea ja toimia. 

Olemme taitavia siinä mitä olemme harjoitelleet ja opiskelleet. Luotamme itseemme ja ammattitaitoomme riittävän tutuissa tilanteissa. Tunnistamme epämukavuusalueen rajat ja olemme taitavia niiden sisäpuolella pysymisessä. Saatamme tehdä suuria uhrauksia tai sietää epämukavuutta välttääksemme kohtaamasta jotain, mikä aiheuttaa meissä epävarmuutta tai ikäviä tunteita. 

Aivotaidot-valmennuksessa tutustutaan lempeän ratkaisukeskeisesti ja positiivisen psykologian keinoin itseen ja vahvistetaan jokaisen omaan tilanteeseen sopivien harjoitteiden avulla psyykkistä peruskuntoa. Valmennuksen harjoitukset pohjautuvat Aivotaidot. Käytä päätäsi paremmin. (Gummerus 2017) -kirjaan ja siinä esiteltyihin kolmeen Aivotaitoon. Aivotaitoja ovat Mielipeilin taito, Säätelyn taito ja Järjen ja tunteen yhdistämisen taito. Voit lukea niistä lisää täältä

Ryhmässä tai yksin

Aivotaidot-valmennus tapahtuu rauhallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä käytännönläheisesti omaan arkeen tai työhön peilaten. Ryhmävalmennus voidaan toteuttaa esimerkiksi johtoryhmälle, esimiehille, tietylle ammattiryhmälle (urheiluvalmentajat, opettajat, sairaanhoitajat, asiakaspalvelijat, urheilijat…) tai kenelle vain vahvempaa psyykkistä peruskuntoa ja hyvinvointia havitteleville. Ryhmän voikin koota vaikka ystävistä, harrastuksen parista tai samanhenkisten fb-ryhmästä.  Lue lisää Aivotaidot-valmennuksesta ja mahdollisista teemoista. 

  • Yksilövalmennus toteutetaan pääosin etäyhteydellä: puhelimitse tai videovälitteisesti.
  • Ryhmävalmennus on mahdollinen videovälitteisesti tai livenä pääkaupunkiseudulla.
  • Valmennusten tukena tai itsenäiseen harjoitteluun voi myös käyttää 60 päivän Kauniit ja rohkeat aivotverkkovalmennusta.

Valmentaja

Aivotaidot-valmentaja Nina Uusitalo on kokenut neuropsykologi, kouluttaja ja työnohjaaja. Nina on vakuuttunut vuorovaikutuksen valtavasta merkityksestä niin hoidollisissa prosesseissa kuin jokapäiväisessä elämässäkin ja onkin kouluttautunut laajasti siihen liittyen.

Nina nauttii siitä, että saa työssään tukea ihmisiä oivaltamaan oman elämänsä ja hyvinvointinsa kannalta merkityksellisiä asioita ja kulkea rinnalla, kun ihminen löytää oman polkunsa ja oppii hyödyntämään koko potentiaaliaan.

nina.uusitalo (at) aivotaidot.fi

ps. Psyykkinen peruskunto -käsite on muuten aivan loistava, eikö! Pitkään mietin sopivaa sanaa ja kun sen keksin rakastuin heti. Arkikielistäessä psykologiaa ja aivotiedettä oikeilla sanoilla on valtava merkitys. Sen voisi luulla olevan ihan tavallinen sanapari, mutta Googlesta löytyy haulla ”psyykkinen peruskunto” vain 7 sivua (17.3.2020 tilanne). Saatoin jopa olla ensimmäinen, joka sen määritteli 🙂 -Nina

Lisää artikkeleita

Oppimisstrategiat

Oppimisstrategiat ovat toimintatapoja, joiden avulla uuden opittavan aineksen painaminen muistiin ja muististahaku helpottuvat. Ilman strategiaa oppiminen saattaa jäädä pintatasoiseksi. Oppimisstrategioita opetetaan koulussa, mutta

Aivotaidot kehittyvät ihmissuhteissa

Jokainen vanhempi toivoo lapsensa olevan onnellinen ja menestyvän elämässä. Moni kannustaa lasta hyviin koulusuorituksiin ja kuljettaa harrastuksiin lukuisia kertoja viikossa pysähtymättä pohtimaan,